Het nieuwe formaat WF-7 is het slanke broertje van de klassieke waalformaat 50. Hij meet om en bij 210 x 70 x 50 mm. De WF-7 is dus 3 cm minder breed dan het standaard formaat en dat biedt u heel wat voordelen op vlak van isolatie, optimale ruimtebenutting, ecologie en renovatiemogelijkheden.

Metsel niet als het regent en dek af

Dek vers metselwerk altijd goed af. Het langdurig blootstellen aan water vergroot de kans op uitlogingen, cementsluiers en uitbloeiing.

Werken met verschillende gevelstenen

Bepaal dan de steenmaat en lagenmaat van elke steensoort. Neem willekeurig 10 stenen uit minimaal 4 verschillende pakken. Stapel voor het berekenen van de gemiddelde hoogte (lagenmaat) 10 stenen op. Meet de hoogte en deel die door 10. Leg voor het berekenen van de gemiddelde lengte (steenmaat) 10 stenen achter elkaar. Meet de lengte en deel die door 10.

Laat zoveel mogelijk stenen leveren in 1 keer

Probeer altijd om de totaal benodigde hoeveelheid gevelstenen in 1 keer te laten leveren. De maat van bakstenen kan namelijk iets verschillen tussen de productielocaties en productieseries. Als u in meerdere keren moet laten leveren, hou dan steeds voldoende stenen achter om te mengen met de nieuwe levering.

Pagina's