Technische informatie

1. Valt het E-Board® systeem onder een bepaalde certificering?

Ja, het E-Board® systeem is voorzien van een ATG. Een ATG is een gunstige beoordeling van één bepaald bouwproduct van één fabrikant voor een welbepaalde toepassing. Ze moet het de gebruiker mogelijk maken de overeenkomstigheid van de op de bouwplaats afgeleverde producten met de bestaande goedkeuring te controleren. Vandersanden ontving voor zijn E-Board® systeem ook het nieuwe BRL 1336 attest. De BRL 1336 geeft als eerste richtlijn de mogelijkheid om cementgebonden verlijming van o.a. keramische strippen op een EPS ondergrond te beoordelen.

2. Op welke ondergronden kan E-Board® worden geplaatst?

E-Board® kan op nagenoeg elke bestaande ondergrond worden geplaatst door het unieke bevestigingssysteem dat kan worden toegespitst op elk materiaal.

3. Wat zijn de voordelen van E-Board® ten opzichte van andere systemen in de markt?

4. Welke onderdelen zitten er in het E-Board® pakket?

Het isolatiesysteem E-Board® is een compleet pakket en wordt compleet geleverd op de bouwplaats. Ontdek de onderdelen voor uw gevelrenovatie, transformatie of nieuwbouwproject.

5. Wat bepaalt de kwaliteit van de E-Board® isolatieplaten ?

De E-Board® zijn gepatenteerd vanwege onder andere de speciale haak-las verbindingen. Hiermee worden alle platen naadloos aan elkaar verbonden.

6. Welke metselverbanden zijn mogelijk met E-Board®?

Alle metselverbanden zijn mogelijk op het E-Board® systeem: van traditionele halfsteens-, ketting-, wild-, stapel-verbanden enz. De vrijheid in eigen ontwerpen is ongekend.

7. Behoort een voegloze gevel met E-Board® ook tot de mogelijkheden?

De E-Board® plaat is aan één zijde uitgevoerd met lagenmaat-profilering, aan de andere zijde is de plaat niet geprofileerd.

8. Welke steenstrippen zijn er toepasbaar voor het E-Board® systeem?

Er zijn meer dan 200 kleuren beschikbaar in de meest uiteenlopende texturen voor gevelrenovatie en nieuwbouw: Vandersanden biedt kwaliteit en een ruim assortiment. Voor E-Board® is er keus uit alle sorteringen van Vandersanden.

9. Welke ontwerpmogelijkheden biedt het E-Board® systeem?

Baksteenstrippen kunnen ook in een reliëf aangebracht worden op E-Board® en alle mogelijke patronen zijn denkbaar. Wenst u een dikteverschil, combineer dan steenstrippen van verschillende dikten. Ook is het mogelijk door de toepassing van verschillende isolatiediktes om diverse bijzondere patronen en reliëfs te creëren.

10. Kun je E-Board® ook op houtskeletbouw en steelframes toepassen?

E-Board® leent zich uitstekend voor deze bouwmethode, zowel op locatie als geprefabriceerd in een werkplaats. Het systeem heeft op deze elementen als ondergrond een vezelcement-gebonden plaat nodig (dikte 16 of 12 mm afhankelijk van overspanning). Dit voor optimale lijm-hechting en duurzaamheid. Bij toepassing op vezelcement-gebonden plaat kan een goedkeuring worden verkregen m.b.t. garantie. Dit kan niet bij andere platen zoals underlayment, chipwood, spaanplaten e.d.